Hoezo?

Ik ben Christianne Muusers, en ik ben geen fotograaf maar culinair historica. Meestal maak ik foto’s van gerechten voor mijn website of publicaties. Toen ik in 2015 voor mijn verjaardag een nieuwe camera kreeg (Canon EOS 700d, een digitale spiegelreflexcamera voor beginners), besloot ik om te gaan oefenen. Daarvoor begon ik, heel lui,  foto’s vanuit een vast punt te maken, mijn slaapkamerraam. En dan experimenteren met lenzen en instellingen. Dit heb ik een jaar lang volgehouden.

Vijf jaar later besloot ik dit blog weer tot leven te wekken. Ik wandel elke dag in mijn omgeving, en neem dan foto’s van dingen die mij treffen. Alle foto’s zijn gemaakt met mijn smartphone, een Moto G6+. Geen fotografische hoogstandjes dus, het is wat het is. Hopelijk genieten jullie er ook van.

Ik begon die dagelijks wandelingen al in de zomer op aanbeveling van mijn fysiotherapeut, ter vermindering van rugpijn. En het werkt echt! Bovendien is wandelen erg goed tegen de stress en het vele binnenzitten tijdens de pandemie.

My name is Christianne Muusers. I am not a photographer but a food historian. So, if I do take pictures, it’s mostly of food for my website or publications. In 2015 I got a new camera for my birthday (a Canon EOS 700d, which is a ‘dslr-camera for beginners’) and decided to practice. Being lazy, I chose my bedroom window as a fixed point to shoot pictures from. This I have done for a full year.

After five years, I have decided to start a new daily blog, with pictures taken during my walks through the woods, parks and streets of Kortenhoef, Hilversum, and wherever I happen to be. All pictures are taken with my smart phone (Moto G6+), so this is just about capturing the enjoyment I take from my environment. I hope you like them.

I started my daily walks during the summer at the recommendation of my physiotherapist, to alleviate backpain. And it really works! Besides that, walking is a great stress reliever during the pandemic.

2 thoughts on “Hoezo?”

 1. Hallo Christianne,
  Nieuwsgierig geworden, door een van je foto’s in Weekblad Wijdemeren, ben ik op je blog terecht gekomen.
  Wat een leuk idee! Ik zit er ook wel ‘s aan te denken om iets dergelijks te beginnen, maar mezelf kennende hou ik dit waarschijnlijk maar een aantal dagen vol :-).
  Regelmatig fiets ik over de Koninginneweg, als ik weer ‘s bij Inboedel & Zo ga kijken of een fietstochtje maak door onze prachtige omgeving.
  Zelf woon ik ook aan de ‘s-Graveland Vaart, Zuidereinde.
  Veel succes met je foto’s.
  Hartelijke groet,
  Willeke Oud

 2. Wat een origineel idee om je nieuwe camera uit te proberen! Succes verder en vooral heel veel plezier.
  Liefs, Friederike

Leave a Reply

Your email address will not be published.